maandag 22 juli 2013

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter leerde ik een hele tijd terug - per toeval - kennen. Een vriendin van mij vroeg me of ik eens een boek van hem mee kon brengen van de bieb. Ik tikte dan ook bij auteur 'Potter' in. Nu vind ik dat een hilarische anekdote. Ik wist dan ook helemaal niet waarover Harry Potter ging. Nu zijn we meer dan tien jaar later en heb ik de zeven boeken al verslonden. Op de boekenbeurs van Antwerpen kreeg ik ze cadeau en ze blijven bij mijn favorieten horen. Zo hard zelfs dat ik ze deze vakantie nog maar eens heb klaargelegd.

Het eerste boek 'Harry Potter en de Steen der Wijzen' heb ik nu weer achter de kiezen. Benieuwd of ik er nog in slaag de andere zes tegen het einde van de vakantie uit te lezen. Ik heb namelijk dat eerste boek al héél erg vaak gelezen, maar meestal geraak ik niet tot bij nummer zeven. Zien wat het deze zomer wordt :).

Gegevens

Auteur: J.K.Rowling
Oorspronkelijke titel: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Vertaling: Wiebe Buddingh
Uitgeverij: De Harmonie Amsterdam/Standaard Uitgeverij Antwerpen
Uitgegeven in 1998 (in het Nederlands)
ISBN: 9076174105
Aantal pagina's: 228

Flaptekst

Harry Potter is een doodgewone maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn vreselijke oom en tante in een bezemkast onder de trap woont.
Op zijn elfde verjaardag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem die zijn hele leven verandert: hij wordt uit het huis van zijn oom en tante gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn overleden ouders waren.
Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9 3/4 belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En ten slotte moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

Mijn beoordeling (++)

Nu weet ik natuurlijk wat er zal gebeuren, maar het eerste deel van Harry Potter kun je gerust spannend noemen. Het is heel erg vlot geschreven en zelfs voor mensen die niet van fantasie houden, zijn deze boeken een aanrader. Ze zijn erg vernieuwend en dompelen je onder in een wereld vol magie. De eerste boeken zijn eerder kinds, terwijl de twee laatste boeken zeker niet voor kinderen onder de 12 jaar zijn (naar mijn aanvoelen).

Bron foto: http://interactief.woltersplantyn.be/boekenboom/boekenboom/vitaal-1/harry-potter-en-de-steen-der-wijzen/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten