woensdag 24 juli 2013

Weetjes '13/15

Terug een tijdje geleden, die weetjes. Terwijl er hier nog overal rondslingeren... Lijstjes en nog eens lijstjes, het is een constante in mijn leven :). Ik kan dus wel nog even doorgaan met die weetjes. En hopelijk vind ik ook ooit nog eens de tijd om mijn tabblad aan te vullen. Veel lees- en leerplezier!

1. Nigella Lawson is een bekende tv-kokkin en was getrouwd met Charles Saatchi. Een uit de hand gelopen ruzie op restaurant was de spreekwoordelijke druppel en deed het koppel scheiden.

  

2. De Speedy Pass is een pass voor Walibi waardoor je bij attracties niet meer hoeft te wachten. Het idee lijkt geen lang leven beschoren.

3. Ingvar Kamprad is de oprichter van Ikea.

4. Mezze is de aanduiding voor kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken (Griekenland). Net als de Spaanse tapas en de Italiaanse antipasti vormt het een vrij lichte schotel die tussendoor als aperitiefhapje of als voorgerecht kan worden gegeten. (bron: Wikipedia)

5. 'Les Eleveurs' was het restaurant van Sofie Dumont in Halle. Ze stond er 12 jaar achter het fornuis, maar hield het in juli 2013 voor bekeken.

6. Reeva Steenkamp is de vrouw die door haar vriend Oscar Pistorius werd gedood.
















7. Eigenbrakel is de Vlaamse naam voor Braine-l'Alleud.

8. Een Griffioen (of grijpvogel) is een fabeldier dat bestaat uit een leeuwenlichaam en de kop en vleugels van een adelaar. Hij heeft ook de oren van een paard.

9. Karl Albrecht is de oprichter van de Aldi.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten