dinsdag 3 maart 2020

Getalkaartjes tot 100 met tal van mogelijkheden!

Er zijn zo van die zaken die ik al jaren geleden maakte, maar die ik hier nog nooit deelde. Zo ook mijn getalkaartjes tot 100. In een tweede leerjaar komen die zeker van pas! Wat ik er allemaal mee doe, vertel ik je gaandeweg wel nog. Vandaag gaat het vooral over het materiaal. Ze zijn heel eenvoudig, zonder poespas en in een normaal lettertype.

Ze zien er als volgt uit...


Wil je deze kaartjes graag gebruiken? Download ze dan hieronder.

De witte versie is voor mezelf, om aan het bord te gebruiken en om dus een 100-veld op te bouwen. Dat kan uiteraard ook het 20-veld (uit het eerste) zijn of het 40-veld als je bijvoorbeeld de tafel van 4 aanbrengt (waarover later meer).

Maar ik heb ook nog kleurrijke versies. Waarom? Omdat ik er ook samen met de kinderen mee aan de slag wil gaan. Je kunt er echt heel veel kanten mee uit. 
* Het 100-veld leggen (of dus een kleiner veld)
* Hoger-lager spelen (trek elk een kaart, wie het meeste heeft, mag ze houden)
* Twee kaarten trekken en een wit bordje tussen leggen: schrijf > of <
* Kaartje trekken en gewoon lezen
* Kaart trekken en je getal omschrijven, de andere moeten raden over welk getal het gaat
* Enz.

Alle gekleurde versies verzamelde ik in een gepaste doos...


Het is een serieus werkje om alles te knippen en te lamineren, maar eens je ze hebt, kun je er echt jaren plezier aan beleven. Ik heb 10 sets. Eigenlijk zou ik een set per twee willen, maar dat is praktisch onbegonnen werk (met 32 leerlingen) dus nu werk ik soms met 4 ipv met 2.

Omdat ik ook niet wilde dat de getallen doorschenen aan de achterkant deed ik er nog iets zots bij. Ik knipte nog maar eens een kaartje of 1000 met een achterkant voor alle kaartjes...


Wil je die ommezijde ook graag gebruiken? Dan kan dat!


1 opmerking:

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...