zondag 1 maart 2020

Elke schooldag actief starten!

Ik deed het hier al een hele tijd geleden eens uit de doeken: mijn manier om de dag actief te starten. Niet met een bewegingsspel of zo, neen, niet zo spectaculair, maar met een dagelijks werkblad.

Vroeger vond ik dat een heel gedoe, de start van de dag. Nu ik Dagelijkse Kost gebruik, voel ik me van 's morgens vroeg in mijn sas (of meestal toch ;)). Op de bank van de leerlingen ligt een herhalingsblad klaar en als ze dus binnenkomen in de klas vullen ze hun agenda in en gaan ze meteen aan de slag. Ze dienen intussen ook hun huiswerk in. Na al die maanden gaat dat vanzelf, in het begin van het schooljaar vraagt het wat organisatie... :)

Een werkblad ziet er als volgt uit...


Dit keer zit er geen differentiatie in het blad, maar soms is dat wel zo (waarover later meer). Het werkblad is altijd een dubbele pagina met een aantal oefeningen. Dat kan vanalles zijn. Uiteraard kun je dit makkelijk aanpassen aan jouw klaspraktijk. Plak er enkele vragen in over de vorige lesdag of herhaal nog iets waarvan je vindt dat het nog onvoldoende gekend is. Mis je bepaalde herhalingsoefeningen in je werkboeken, dan valt dit ook met Dagelijkse Kost bij te passen. Brainstorm er maar op los, ik geef het je op een blaadje: twee A4'tjes zijn heel snel vol.

De laatste oefening is altijd een dictee. Ik gebruik daarvoor fichekaarten, maar daar vertel ik deze week nog meer over! 

Wil je graag het blad voor morgen eens van dichterbij bekijken of meteen gebruiken? Download het hieronder dan snel!

Heb je interesse in het dagelijks werkblad? Stuur dan een mailtje naar gietjescorner@hotmail.com!

1 opmerking:

  1. We bieden leningen aan alle individuen die projecten hebben maar financiering nodig hebben voor de oprichting. Onze aanbiedingen zijn van een bedrag van 3.000 EUR tot 10.000.000 EUR
    -------------------------------------
    * Financieel
    * Hypotheeklening
    * Investeringslening
    * Autolening
    * Consolidatieschuld.
    * Kredietlijn
    * Tweede hypotheek
    * Terugkoop van krediet
    * Persoonlijke lening

    Contacteer ons:
    E-mail: Axabanquebelge@outlook.fr
    Whatsapp-nummer: +33780725269
    Website: Www.axabanque.fr

    BeantwoordenVerwijderen

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...