zaterdag 21 december 2013

Kerstwerkje uit de tweede kleuterklas

De vakantie is eindelijk aangebroken. Ik zal nog een dagje wat versuft rondlopen denk ik, maar daarna wil ik er echt wel weer invliegen. Niet zo freaky als de afgelopen maanden hoor, geen constante van schoolwerk hier en schoolwerk daar. Neen, ik hoop de draad van mijn hobby's toch weer wat op te kunnen nemen (bakken, naaien, tekenen, schilderen, lezen,...) zodat we er straks in 2014 weer heel hard tegenaan kunnen gaan.

De komende weken zou je dus wel een nieuw recept mogen verwachten, een paar boekrecensies, een naaiwerkje of twee, een paar weetjes en enkele goeie cadeau- en huishoudtips. Ik hoop dat jullie er blijven naar uitkijken want dat bloggen gaat me echt steeds beter af. De laatste tijd kwam het er net niet elke dag van, maar ik laat toch héél regelmatig iets van me horen. Het brengt echt wel wat rust in dat hectische hoofd van mij.

De vakantie wil ik trouwens inzetten door een collega van mij op de voorgrond te plaatsen. Ik deed dit al eerder met een collega die me al heel wat wijsheid bijbracht (en me ook mooie boeken aanraadde) en ik sprak hier ook al een paar keer over Made by Mazella. Er lopen echter nog wel wat talenten bij ons rond hoor. Dat weerspiegelde zich de afgelopen weken in de gang aan de hand van de kerstwerkjes.

Aangezien de meeste kleuterklassen zich in een andere gang bevinden, merken wij niet altijd wat er gemaakt wordt, maar je mag er vanop aan dat de kleuterjuffen ook in deze periode van het jaar knalprestaties leveren. Het was de bedoeling om hier eigenlijk een collage te maken van de werkjes van een aantal kleuterklassen. Door tijdsgebrek (euh... echt) is dat er niet van gekomen, maar ik wil deze bomen met stalletjes uit de tweede kleuterklas van juf Ilse echt wel tonen.

Veel woorden hoef ik er niet aan vuil te maken, zijn zijn PRACHTIG! Die kadetten hebben dat onder leiding van de juf echter super gedaan. Chapeau!De foto is misschien niet super, maar het werkje is dat wel!
1. Een stuk karton werd wit geschilderd en afgewerkt met een witte 'slingerrand'.
2. De boom werd uitgeknipt, in het groen geschilderd en daarna doorweven met draad. De juf maakte gaatjes aan de zijkanten en de kinderen maakten een wirwar van draad.
3. De boom werd afgewerkt met een ster bovenaan, en met kleine zilversterretjes in de boom zelf.
4. Daarna werd er ook nog voor stal gezorgd aan de hand van twee bruine driehoeken.
5. Maria en Jozef kregen ook een plaatsje.

Zalig kerstfeest!
En merci Ilse dat ik dit ideetje mocht laten zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten