maandag 16 november 2015

Leerplandoelen wero doorgelicht!

Vorige zaterdag, dinsdag en vrijdag had ik het hier al over de leerplandoelen van wero en vandaag rond ik deze fase nu helemaal af. Ik zet nog eens alles samen zodat jullie alles makkelijk kunnen terugvinden.
Eerst  maakte ik een overzicht van alle doelen die in de eerste graad beheerst moeten worden en deze vind je hier.
Daarnaast zijn er ook doelen waar je een aanzet moet geven en die vind je hier. Het is de bedoeling dat de kinderen uit het eerste en tweede leerjaar al eens kennismaken met deze doelen.
De derde code verduidelijkt de doelen waar kinderen kennis, vaardigheden en attitudes opbouwen en die kun je hier downloaden.

Dan is er eigenlijk nog een vierde code in het leerplan, maar die vind je nergens terug in de kolom van de eerste graad van het lager. Enkel bij 3-4 en 5-6 komt de gearceerde strook voor. Ga dus niet op zoek naar een vierde document, dat is er niet voor de eerste graad.

Daarnaast wil ik de mensen van andere leerjaren nog iets anders cadeau doen. Ik heb geen overzichten van die doelen (omdat ik die zelf niet nodig heb), maar ik heb wel ooit eens alle doelen wereldoriëntatie in een Worddocument gezet. Aan de hand van deze bladzijden kunnen jullie zelf heel makkelijk aan de slag. Je hoeft alleen enkele doelen te selecteren of te wissen en dan krijg je vanzelf een mooie oplijsting. Neem van mij aan dat het tikwerk het meeste tijd in beslag nam ;).

Wil je zelf ook aan de slag voor jouw leerjaar? Kijk dan snel even hier. Je kunt het document alweer gratis downloaden!

Moest er iemand zijn die de lijsten heeft gemaakt en die graag wil delen? Dan kan dat altijd via deze weg. Laat een reactie hieronder achter (of op gietjescorner@hotmail.com) en dan post ik jouw lijsten (voor de tweede of derde graad) hier ook. Uiteraard met bronvermelding ;).

Nog een heel fijne werkweek gewenst!


Bron:
* http://www.vvkbao.be/content/wereldorientatie-leerplan

3 opmerkingen:

  1. Amai, wat een werk!! Bedankt om dit te delen!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan! Ik vind het fijn als er nog mensen gebruik van deze doelen kunnen maken. Dan heb ik dat zot werk niet voor mij alleen gedaan :).

      Verwijderen