maandag 28 juli 2014

The Departed, een spannende Amerikaanse thriller

Naast boeken hou ik ook echt van films. Ik vind echter heel weinig tijd om eens een paar uurtjes voor de tv te gaan zitten. Toch maak ik er in de vakantie ook wat avonden voor vrij. Want zeg nu zelf, wat is er leuker dan knus met z'n tweetjes in de zetel naar een spannend verhaal te kijken?

Vanaf nu is het ook de bedoeling om de films hier regelmatig op mijn blog te posten en daarbij de gegevens van de prent en mijn beoordeling met jullie te delen. Net zoals ik dat ook met boeken doe. Op die manier zou er hier binnen een paar jaar op heel wat vlakken een schat aan informatie moeten te vinden zijn ;).

Vandaag gaat het over 'The Departed', een spannende film met Jack Nicholson, Matt Damon en Leonardo DiCaprio.

Gegevens


Uitgegeven in: 2006
Regisseur: Martin Scorsese
Producenten: Brad Grey, Graham King en Brad Pitt
Scenarist: William Monahan
Hoofdrolspelers: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson
Muziek van: Howard Shore
Montage: Thelma Schoonmaker
Speelduur: 151 minuten

Het verhaalHet is niet de bedoeling om het verhaal helemaal uit de doeken te doen, maar ik wil jullie wel heel kort vertellen waarover 'The Departed' gaat.

Twee jonge mensen komen bij de politie terecht. Zowel Bill Costigan (Leonardo DiCaprio) als Colin Sullivan (Matt Damon) willen een carrière uitbouwen, maar dit op twee verschillende manieren. Costigan wordt ingezet als undercoveragent, Sullivan heeft de leiding over een gespecialiseerde eenheid. 

Sullivan heeft echter ook connecties in het misdaadmilieu en houdt de Ierse misdadiger Frank Costello (Jack Nicholson) een hand boven het hoofd. Costigan moet dan weer infiltreren in de bende van diezelfde Costello. Op deze manier kruisen hun levens elkaar zodat het voor beiden heel erg gevaarlijk wordt. Wie wordt als eerste ontmaskerd? Zal het recht geschieden? 

Mijn mening (++)

Het is niet altijd even makkelijk om een mening op papier te zetten, maar bij deze film kan ik heel oprecht zeggen dat ik 'The Departed' nog eens opnieuw zou bekijken. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Met een cast als deze mag je iets verwachten en ik werd helemaal niet ontgoocheld. De film is niet alleen spannend, ze krijgt op het einde ook nog een wat onverwachte wending. Op het moment zelf hou ik daar misschien iets minder van (omdat je er met je ogen open inloopt), maar achteraf gezien geeft het de film gewoon nog dat tikkeltje meer. Hou je van spanning en van ingewikkelde verhalen en intriges? Dan is 'The Departed' zeker iets voor jou!


Bronnen:
* http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Departed
* https://www.youtube.com/watch?v=auYbpnEwBBg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten