dinsdag 4 februari 2014

Carnaval: gedicht, memory en versiering!

Het kan nooit kwaad om even te herhalen en daarom post ik nog eens drie dingen rond carnaval. Ik toonde ze jullie eerder al, maar toen werd mijn blog nog niet zo druk bezocht als nu. Ik denk dus dat wat herhaling nooit kwaad kan :).

Eerst en vooral maakte ik vorig jaar een memory. In totaal zijn er 24 paren. Voor een grote groep of bij oudere kinderen is dat ideaal, bij de eerste graad gebruik je beter wat minder prenten.







Voor mijn gang zorgde ik weer voor typische versiering. Daarom kleurde ik de twee volgende clowns in. Aangezien in februari ook Valentijn centraal staat, hou ik het wat aantal soorten prenten betreft, beperkt. Misschien zoek ik in de toekomst nog wat andere dingen. 



De jaren dat ik zelf als leerling op de banken zat, schreef ik vaak een gedicht. Ik zou die draad eigenlijk weer moeten oppikken want ik vond dat leuk, boeiend en creatief. Een aantal jaren terug zette ik één van die gedichten op grote bladen om de gang wat op te fleuren.






Wil je het gedicht of de memory gebruiken? Kijk dan snel hieronder.

Het gedicht vind je hier.
Alles voor de memory vind je hier en hier.

Bronnen van de afbeeldingen heb ik niet, ik sloeg dit vroeger nog niet op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...