Deze cake heeft voor mij niks traditioneel, maar is daarom des te uitdagender. Na de marmercake van de vorige keer werd het nu een pure chocoladecake en wel puur in de zuiverste zin van het woord. Het is immers een cake dat niet alleen heel wat fondant chocolade, maar daarnaast ook cacaopoeder bevat.
Ingrediƫnten
* 100 ml water
* 200 gram boter
* 200 gram zelfrijzende bloem
* 400 bloemsuiker
* 3 eieren
* 30 gram cacaopoeder
* 250 gram fondant chocolade
Werkwijze
* Weeg de boter af en doe ze in stukken, doe hetzelfde met de chocolade.
* Doe de suiker, de boter, het water en de chocolade in een pot en zet dit op een laag vuurtje. Roer constant zodat het goedje niet aanbrandt.
* Giet het mengsel daarna in een deegkom zodat alles wat kan afkoelen.
* Voeg er de bloem, de eieren en de cacaopoeder aan toe.
* Giet alles in je bakvorm en zet de cake voor zo'n uurtje in de oven en dit op 160°.
Bij mij heeft het zo'n anderhalf uur geduurd, maar ik heb dan ook maar een combiding... :). Daarna was ik behoorlijk enthousiast over de smaak, maar net iets minder over de vorm van mijn cake. Ik wachtte wellicht niet lang genoeg om hem uit de vorm te halen en ik moest hem eigenlijk met een lepel opeten.
Bron:
* www.solo.be
Geen opmerkingen:
Een reactie posten