
* 250 gram boter
* 250 gram kristalsuiker
* 250 gram gewone of zelfrijzende bloem
* 4 eieren
* 25 gram cacaopoeder
Werkwijze
1. Smelt de boter
2. Meng daarna alles (behalve de cacaopoeder) door elkaar.
3. Verdeel je deeg nu over twee potten.
4. Voeg het cacaopoeder toe in één van de twee potten
5. Giet nu laag per laag het deeg in je bakvorm. Het is wel wat gedoe want de deeg is behoorlijk vast. Ik ben begonnen met een laag gewone deeg, daarna een laag met 'bruin deeg',...
6. Maak wat draaibewegingen in de deeg zodat de lagen chocolade wat met het gewone deeg worden vermengd. Dan bekom je dat 'marmereffect'.
7. Zet de cake in een voorverwarmde oven en bak ze 40 minuten op 180 graden.
Smakelijk!
Bron recept:
SOS Piet 365
Mmmmm... Krijg er al zin in!
BeantwoordenVerwijderenNog nooit gemaakt met cacaopoeder, maar echt een aanrader! Je mag morgen wa kwijlen als ik het opeet :)
VerwijderenBreng morgen maar een stukje mee!
BeantwoordenVerwijderen