dinsdag 11 februari 2014

DE Move tegen pesten van KETNET

Iedereen kent het wel: pesten. Sommigen onder ons maakten het al mee, anderen moesten misschien al eens een kind troosten dat werd gepest. Het is een hedendaags probleem en het is dan ook de bedoeling dat wij als ouder en als leerkracht sterke signalen uitsturen. Pesten kunnen we immers NIET tolereren. Oké, plagen mag, maar vele kinderen kennen hun grenzen niet.

We staan echter niet alleen in onze strijd. Ook tv-zenders en bekende Vlamingen zijn op de kar gesprongen. In 2012 was er al eens een Move tegen pesten en nu wil Ketnet de Move nog eens overdoen. Niels Destadsbader en Slongs Dievanongs zetten er dit jaar hun schouders onder en proberen opnieuw de ganse schoolgaande jeugd te mobiliseren.

Via onderstaand filmpje kun je het liedje en het dansje aanleren in de klas. Op donderdag 27 februari om 13u.30 is het dan de bedoeling om de Move op elke speelplaats met de ganse school te dansen.


De tekst van het lied vind je via deze link. Het is een uniek gebeuren waar kinderen heel erg graag aan deelnemen. Uiteraard is het ook de bedoeling om er wat achtergrondinfo bij te geven. De leerlingen moeten immers weten waarom we dit doen.

Wil je meer weten over het project? Neem dan snel een kijkje op Ketnet.be!


Bron:
* http://www.ketnet.be/doen/move-tegen-pesten-2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten