dinsdag 10 september 2024

Een tafel inoefenen of herhalen met een spel kaarten

 Toen ik jaren in het tweede stond ontwikkelde ik heel wat materiaal rond de tafels. Dat heb je hier wel al gemerkt :). Kijk zeker eens terug via de labels rekenen en maaltafels of neus eens rond op het tabblad rekenen, moest je te veel afleveringen van de voorbije maanden hebben gemist.

Ik merkte tijdens de grote opruimwerken echter dat er veel van mijn materiaal mijn blog nooit haalde. Waaronder ook deze opdrachtkaart.


De kaart spreekt voor zich, je kunt hem hieronder downloaden.

Je kunt dit tafelspel als inoefening tijdens je les gebruiken, als herhaling van een bepaalde tafel, maar zeker ook als tussendoortje of als mogelijkheid in de kieskast-keuzemuur. Het zou zelfs een spelletje tijdens het tandemlezen kunnen zijn. De kinderen van het vijfde kunnen de opdracht eerst helpen lezen voor ze vijf minuten rekenen.

Druk je meerdere opdrachtkaarten af (voor bijvoorbeeld een hele klas), dan kun je ze in een omslag  met een aangepast label bewaren.

Veel plezier met dit materiaal en tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het ontdekken van maal en het tekenen van groepjes

 Vroeger gebruikten wij de handleiding Kompas voor rekenen. Daarin kwamen eerst een aantal lessen x aan bod zonder dat er eigenlijk al een m...