donderdag 12 september 2024

Kleuren in het Frans in een memoryspel

 Ik postte hier vroeger heel wat tussendoortjes, maar de laatste jaren zette ik ze eigenlijk amper nog in. Vooral omdat de groep te groot werd en omdat ik de klaswerking niet meer volledig zelf in handen had, vooral door dat co-teachen. Dan wilde ik het woord graag aan mijn collega geven, terwijl ik die tussendoortjes ook wel zinvol vind.

Vandaag wil ik een spel delen. Eentje dat zowel als tussendoortje met de hele klas kan worden gespeeld, maar die je evengoed in je kieskast kan leggen. Het zou ook een onderdeel van je taalinitiatie Frans kunnen zijn. Er zijn dus heel wat mogelijkheden. Multifunctioneel materiaal, zo hebben we het graag :). Ik heb het over een memory rond de kleuren in het Frans.


Zoek de juiste plaatjes bij elkaar en vorm zoveel mogelijk paren.

Ik voorzag natuurlijk ook een achterkant voor de kaartjes, al kan je het er ook zonder spelen. Wat ik makkelijk vind, is dat mijn verschillende spelletjes op een verschillend kleur (achterkant) worden afgedrukt, waardoor ik ze snel in de juist omslag kan steken.



Uiteraard zijn niet alle kleuren zo eenvoudig dus er is ook een controlekaart die naast het spel gelegd kan worden.




Elk spel wordt in een omslag gestoken en die omslag voorzag ik van een label...



Alle omslagen worden in een passende doos verzameld en die wordt uiteraard ook met een voorblad uitgerust...



Heb je dus even tijd en zin om te knippen en te plakken, dan kun je aan de hand van de downloads meteen aan de slag. Veel plezier ermee en tot gauw!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste delen Jip en Janneke

 Annie M.G. Schmidt is een fenomeen uit de Nederlandstalige literatuur en misschien is Jip en Janneke  een tikkeltje oubollig, ik vind het n...