donderdag 27 maart 2014

Kinderfilmpjes kijken!

Nostalgie vind ik een mooi iets. Ik vond het dan ook heel erg fijn om me even helemaal te verliezen op www.kinderfilmpjes.net. Bassie en Adriaan behoorde vroeger echt tot mijn favoriete programma's en ik moet zeggen dat het nog altijd leuk is wanneer ik ze 'Dag vriendjes, dag vriendinnetjes' hoor zingen.

Kinderfilmpjes.net heeft je echter heel wat meer te bieden. Er staan tal van verschillende soorten filmpjes op die op verschillende manieren ingezet kunnen worden.

Aangezien de kinderen volgens mij al heel vaak televisie kijken, wil ik deze site echt voor speciale gelegenheden houden. Zo is er een verrassing bij mijn bravobonnen (die je hier terugvindt) om naar een filmpje te kijken. Deze site behoort dan zeker tot één van de mogelijkheden. Uiteraard kun je je week op deze manier afsluiten of kun je de filmpjes als insteek voor je les begrijpend lezen gebruiken. Het gaat hier dan niet meer om lezen, maar het is wel belangrijk dat de kinderen begrijpen wat ze zien.

Andere toepassingen kunnen zijn:
* een vervolg schrijven op een filmpje in de les creatief schrijven
* een filmpje zonder klank laten horen en het verhaal erbij laten schrijven
* vraagjes laten opstellen rond een filmpje, die dan door een andere leerling opgelost moeten worden
* stukje naspelen tijdens de les drama
* ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...