zaterdag 22 augustus 2020

Een verjaardag vieren doen wij zo!

Sommige leerkrachten opteren om een verjaardagskalender met de kinderen te maken. Oké, mijn voorkeur gaat daar misschien ook wel naar uit, maar een hele tijd geleden maakte ik een taartensjabloon en ik gebruik die eigenlijk nog steeds. Er is niets mis mee en de kinderen vinden het wel leuk om op het einde van het schooljaar hun verjaardagskaarsje mee naar huis te nemen. Ben je benieuwd hoe het eruit ziet? Zo ongeveer...


Wil je ook graag de taarten gebruiken? Dan kan dat! Ik heb een sjabloon in Word, maar ook de ingekleurde versies voor jullie.


Vroeger kleurde ik elk jaar opnieuw alle kaarsjes, maar ik had dan geen tijd meer, er ontbrak er eentje, er was altijd wel iets. Daarom zocht ik naar een makkelijker werkbare oplossing. Ik kleurde alle kaarsjes in een bijpassende kleur en scande ze. Als er groene slagroom op de taart is, dan neem ik groene kaarsjes, blauwe slagroom, blauwe kaarsjes,...


Als je dezelfde kleuren wil gebruiken en dezelfde vormgeving dan hoef je in de volgende documenten alleen maar de namen aan te passen!

Kaarsjes voor augustus (die van juli staan er ook nog bij, moest wat foefelen...)

Daarnaast staat er die nog eigenlijk nog heel wat te gebeuren. Als de leerlingen binnenkomen staat er een verjaardagsmuziek op en hangen er slingers op. Ik maakte die zelf in vrolijke kleuren! Al passen ze nu niet echt meer bij mijn interieur... ;)



Op de bank ligt een omslag met drie bonnen: extra speeltijd, huiswerk niet maken, een dag bij een vriendje naar keuze zitten. De kinderen mogen die bonnen indienen wanneer ze willen. Ik vermeld dit ook op de ouderavond want er zijn altijd mama's en papa's die niet geloven dat ze een huiswerkje niet hoeven te maken.




Wil je deze bonnen graag downloaden? Klik dan op onderstaande link!

Let wel: ze zijn niet van mijn hand! Ik weet alleen niet meer waar ik ze vond...


Alle omslagen verzamelde ik trouwens in een doos...















Wil je het voorblad van de doos ook graag gebruiken? Download ze dan hieronder...

Op de bank liggen gelbalpennen waar ze de hele dag mee kunnen schrijven. Ik kocht ze bij de Hema, maar uiteraard zijn hier heel wat dingen mogelijk. 

De jarige kiest ook een kaart en die gaat de hele klas rond. Iedereen schrijft er een persoonlijke boodschap op. Ik maakte drie soorten in drie verschillende talen: in het Frans, Engels en Nederlands.


en plakte die op een aantal verschillende kleuren (zo kunnen de kinderen een kleurtje kiezen).

Wil je deze kaarten graag gebruiken? Download ze dan hieronder...


Alle de kaarten, slingers en balpennen verzamel ik ook in een doos (hieronder liggen de oude verjaardagskaarten nog...)


Wil je ook het voorblad voor de doos gebruiken? Dan kan dat ook!

*Het verjaardagslied '’t Is feest' wordt gezongen (dit lied wordt tijdens een muzische les aangeleerd) en daarna kiezen de kinderen nog één liedje (Happy Birthday of Lang zal zij/hij leven). Ik kocht eens een cd op een boekenverkoop en daar komt het liedje vandaan. Moest je geïnteresseerd zijn in het lied, stuur dan gerust een mailtje!

Dit is wat ik tot nu toe heb voor de jarigen. Het enige wat ik nu zou willen is een soort verjaardagscape. Die kunnen ze dan zowel in de klas als buiten aandoen (als ze dat leuk vinden). Of dit nog tegen de eerste jarige gemaakt kan worden, weet ik niet, maar ik hou jullie hier op de hoogte!

Wil je alles wat hierboven stond nog eens herlezen in een document met doelen? Dan kan dat. Ik maakte weer een draaiboek. Eén afdrukje en je hebt alles bij de hand!


Nog een fijn weekend iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...