vrijdag 7 augustus 2020

Kalender met extra woordkaarten

Elk jaar opnieuw pas ik mijn sjabloon van mijn kalender aan. Dit kan heel snel gebeuren omdat de basis volgens mij wel goed zit. Het enige wat ik er vorig jaar aan toevoegde, zijn de extra woordkaarten. Ik vind het naast de volgorde van de maanden ook erg belangrijk dat mijn leerlingen weten hoeveel dagen er in een maand zijn. Ik leer ze daarvoor ook het trucje met de knokkels van je hand.

Mijn kalender ziet er als volgt uit (sober, maar overal inzetbaar :))...
(doet me er wel aan denken dat ik hem volgend jaar wel eens naar 'mijn lettertype' moet aanpassen)
De kalender wordt eerst aan het bord opgehangen en daarna verplaatst naar het raam. Daar wordt de hele jaarlijn opgebouwd. Aan het bord mag de nummer 1 van de week elke dag die gepasseerd is doorstrepen met een bordstift. Achteraf kan dat makkelijk weer afgepoetst worden.

Wil je ook graag deze kalender gebruiken? Dan kan dat! Uiteraard is mijn klasthema ook makkelijk door dat van jou te vervangen. 


Of de extra woordkaarten...

1 opmerking:

  1. Hoi, Heb je soms de taart en kaarsjes voor de verjaardagskalender op je pc staan en ben je bereid deze door te mailen of een idee waar ik deze kan vinden? ilse

    BeantwoordenVerwijderen

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...