dinsdag 28 januari 2014

Achtergrondmuziek voor een rustige les

Bij een collega was het wel heel stil tijdens de schriftlessen. Dat vond ik heel erg aangenaam. Zij heeft een pak meer ervaring dan ik en gaf me dan ook de tip om rustige muziek op te leggen. Vorig jaar testte ik dat uit en ik moet zeggen dat dit inderdaad een positieve invloed op de werksfeer had.

Nu doe ik dit echter ook buiten de schriftlessen en laat ik de kinderen ook vaak rekenen of spelling oefenen met muziek. Vroeger ging ik in de bieb op zoek naar rustige instrumentale muziek, maar ik moet zeggen dat ik de laatste tijd veel meer het internet gebruik.

Op Youtube vind je heel wat bruikbare nummers en dit door achtergrondmuziek in te tikken. Soms gebeurt het wel dat een fragment onderbroken wordt door wat reclame. Dat is wel soms wat vervelend. Maar eens je er gevonden hebt zonder onderbreking kun je ze opslaan of pinnen zodat je elke dag opnieuw samen met je klas een poging kan doen om rustig te werken. In een bende van 30 heeft deze werkwijze hier al vaak vruchten afgeworpen.

1 opmerking:

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...