dinsdag 21 januari 2014

Spellingblaadjes als huiswerk of extra werk - schrijven van woorden en zinnen

Op maandag moet ik maar tot de middag werken en ik dacht opnieuw dat ik heel wat zou kunnen doen, maar helaas. De tijd vloog weer. Na het maken van mijn agenda en het verbeteren van een 90-tal boekjes (terwijl er nog 60 bleven lachen naar mij), maakte ik alleen nog twaalf blaadjes voor het inoefenen van onthoudwoorden.

Ik maakte ze eigenlijk voor het tweede leerjaar en ter inoefening van de thema's in Kameleon, maar uiteraard zijn ze ook aanpasbaar voor andere handleidingen en leerjaren. Op die manier kunnen de woorden ook uit andere woordpakketten worden ingeoefend. Ik zal ze als huiswerk inschakelen, maar uiteraard kan er ook een boekje van gemaakt worden. Al vind ik dat er te weinig afwisseling in de blaadjes zit voor een extra bundel.

Hieronder zie je één van de blaadjes. Ik gebruikte telkens een prentje die aan het thema gelinkt kan worden en uiteraard zijn alle twaalf de blaadjes te verkrijgen via volgende link.



Bronnen:
http://jufjeanette.maakjestart.nl/spelling.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...