maandag 27 januari 2014

Vlakke figuren

In de lagere school is het zo dat kinderen al vanaf het eerste leerjaar over vlakke figuren leren. De eerste graad leert vooral het verschil kennen tussen de verschillende modellen. Zo heb je veelhoeken en niet-veelhoeken. De veelhoeken zijn figuren met alleen maar rechte zijden. Niet-veelhoeken hebben minstens één kromme of gebogen zijde.

In het tweede leerjaar moeten kinderen de veelhoeken ook al kunnen sorteren in verschillende groepjes. Zo moeten ze weten wat een driehoek, vierhoek, vijfhoek,... is. Dit oefenen wij in de klas aan de hand van figuren. Een tijdje terug maakte ik een set van vierkanten, cirkels, driehoeken en zo meer. Die komen echt in elk leerjaar van pas en het vraagt eigenlijk niet al te veel werk. Teken gewoon enkele figuren op gekleurd papier, knip of snij ze uit en lamineer ze. Op die manier kun je er jaren plezier aan beleven.



Later deze week volgt er nog een jeugdboek, een recept, nieuwe wandplaten en leuke tussendoortjes. Hou Gietjes Corner dus zeker in de gaten.

Ik wens jullie een heel fijne werkweek toe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...