Je vraagt je misschien af waarom ik zo moeilijk doe, maar de maag wil hier niet altijd even goed mee. Soms valt een taart met veel boter me wat zwaar, waardoor ik ook een recept zonder vetstof in elkaar flanste. Toen het woord droog bij het proeven plots viel, wist ik dat ik het voor het ventje over een andere boeg moest gooien. Daarom voegde ik aan mijn 'droog recept' een 50 gram boter toe. De taart is plots een pak smeuïger.
Ingrediënten:
- Een vel bladerdeeg
- Een paar appels (naar eigen invullen)
- 200 gram suiker
- 3 eieren
- 150 gram zelfrijzende bloem
- 50 gram boter
Bereiding:
- Smelt de boter op een laag vuurtje.
- Leg het vel bladerdeeg in de bakvorm. Je hoeft het bakpapier niet te verwijderen. Plooi de resterende boordjes wat over zodat je een dikke rand bekomt. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Snij de appels in schijfjes en leg ze op het bladerdeeg.
- Maak het deeg met de boter, de bloem, de suiker en de eieren.
- Giet het deeg over de appels.
- Zet alles minstens een halfuur in een voorverwarmde oven van 180°C.
Smakelijk!
oh, dat zal smaken... zo om 10 uur tijdens de pauze ;)
BeantwoordenVerwijderen