Aangezien wij hier ook al twee jaar aan het verbouwen zijn, is het soms heel erg druk. Er blijft naast het werk en het huishouden weinig tijd over voor iets leuks. Komt daar dan nog bij dat je de was moet blijven doen en dat er toch nog steeds eten op tafel moet verschijnen. Ik moet zeggen dat we gezegend zijn met mijn ouders en schoonouders en dat we daar vaak onze voeten onder tafel mogen schuiven. Toch is het de bedoeling dat we ook hier nog eens in de potten roeren. Daarom zijn wij nog steeds op zoek naar makkelijke, lekkere en gezonde dingen. Ik weet dat voorverpakte lasagne en pizza ook een optie zijn, maar conserven en bereide maaltijden komen er hier amper in. Dat wil ik nog steeds zo houden. Daar is die freak van mij weer ;).
Deze zomer ging ik op stap met een vriendin uit het Brugse en toen at ik een croque-madame. Stefanie wist me te vertellen dat dit bij hen soms eens op tafel komt en ik vond dat eigenlijk wel een goed idee. Gewone croques aten wij hier wel, maar we zagen (of vooral ik zag) dit niet als een volwaardige maaltijd. Aangezien ik de hele zomer lang mocht genieten van de tomaatjes van eigen kweek (van ouders en schoondouders), voegde ik bij de croque-madame een lekkere tomaat waardoor ik het net iets 'volwaardiger' vond.
Dit is dus een snel alternatief voor een warme maaltijd en je hoeft helemaal niet veel in huis te hebben. Ik zorg er nu altijd voor dat ik zo'n toastbrood en een paar plakjes hesp in mijn diepvries heb zitten waardoor dit steeds een lekker alternatief is als er weinig tijd is of je koelkast bedroevend leeg is.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten