donderdag 17 oktober 2013

Een powerpoint voor je ouderavond

Op onze school is het de gewoonte om in het tweede deel van augustus op huisbezoek te gaan. Dat wil zeggen dat de leerkracht zich eens bij de kinderen, maar vooral ook bij de ouders gaat presenteren en dat de ouders al enkele gerichte vragen kunnen stellen.

Na verloop van tijd merkten we echter dat er ook later op het schooljaar nog wat nood aan extra info was. Daarom lasten we een tijd terug de ouderavonden in. Deze gaan bij ons op school altijd in de maand oktober door. Die bijeenkomst is er gekomen om het reilen en zeilen in de klas eens uit de doeken te doen en ook even informeel met de ouders te kunnen praten. Ik vertel hoe we werken, welke leerstof er in het leerjaar aangeboden wordt, wat er verwacht wordt van de kinderen, waar de ouders kunnen bijspringen,... Achteraf wordt er ook altijd tijd voorzien om enkele vragen van de ouders te beantwoorden.

Aangezien ik al heel vaak van leerjaar moest veranderen is het niet altijd evident om ouders goed in te lichten. Je hebt het leerjaar eigenlijk nog niet onder de knie en je moet het al aan een grote groep volwassenen gaan overbrengen. Je moet niet alleen kunnen zeggen hoe je de leerstof aanleert, je moet uiteraard ook kunnen zeggen hoe het pakket er voor een volledig schooljaar uitziet. 

Daar komt meestal wel wat stress bij kijken en dan gebeurt het wel eens dat je iets vergeet te vertellen of eigenlijk niet zo duidelijk bent. Daarom stak ik vorig jaar een paar uur tijd in het maken van een goeie powerpoint. Dit is niet alleen voor de ouders, maar ook voor mezelf een goeie leidraad. 

Hieronder zie je mijn werk voor het tweede leerjaar. 


Door deze powerpoint wat aan te passen, kun je er ook eentje op maat van jouw klas maken. De basis vind je alvast hier.

Veel succes ermee!

5 opmerkingen:

 1. binnenkort heb ik ook een info avond voor het 2de leerjaar. wij werken toevallig ook met mundo, kameleon en kompas. is het mogelijk om deze even door te sturen aub? alvast bedankt! lieseke83@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan je deze power point eens doorsturen?
  sofie@sintpieters.be
  Alvast bedankt!
  Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vanaf vandaag gratis hierboven te downloaden. Moest ik je nog ergens mee kunnen helpen, laat het me dan zeker weten! Ik stuurde hem ook nog eens in mail.

   Verwijderen