vrijdag 18 oktober 2013

De herfst niet alleen in het land, maar ook op school

Samen met enkele andere collega's hechten wij op onze school niet alleen belang aan onze lessen, maar ook aan het uitzicht van onze school. Aan de voorkant ziet het gebouw er nogal verouderd uit, maar wij proberen er altijd voor te zorgen dat de gang en de ramen wat opgefleurd worden. 'De herfst' en de 'Week van het bos' zijn daarvoor dankbare thema's.

Vorige vrijdag gingen wij aan de slag met koffiefilters en ecoline. Na wat onhandig gescharrel in een kast was de vloer en vooral ook m'n broek gezegend met ecoline, maar kom, daarna maakten we met z'n tweeën een hele reeks herfstblaadjes. Neem gewoon enkele koffiefilters en knip daar blaadjes uit. Schilder die dan met ecoline. Je kunt dit gerust ook met verf, maar ecoline loopt mooi over in elkaar. Zo krijg je echt een heel mooi kleurenpalet.

Daarna schilderden we kale bomen op de ramen. Eerst schilderde mijn collega de vorm en daarna hielp ik de stammen en takken op te vullen. Wij deden dat met een sponsje, waardoor je ook een mooie structuur krijgt. Achteraf versierden we de bomen met een aantal kleurrijke blaadjes.

Beoordeel het resultaat hieronder zelf maar!Geen opmerkingen:

Een reactie posten