vrijdag 4 augustus 2023

De agenda wat opsmukken

 Ik vertelde je een paar dagen terug al iets over de schoolagenda. Miste je die aflevering, dan kan je die hier opnieuw lezen: Agenda invullen...

Er is echter nog veel meer. Ik voorzie elke agenda van een laagje kaftpapier en ik maak ook een voorblad en een bladwijzer. Op die manier is het altijd meteen duidelijk van wie de agenda is en de kinderen vinden dankzij de bladwijzer ook snel de bladzijde terug waarop ze die week de taakjes moeten noteren. Als je zelf iets in de agenda wil schrijven, dan is het uiteraard ook handig om meteen het juiste plekje te vinden. Zeker als het werk zich opstapelt en je dat snel-snel wil doen :).

Weet je niet hoe je aan dat kaften begint, dan schreef ik daar ooit al eens iets over. Lees dan zeker de volgende blogpost nog eens opnieuw: Kaftstappenplan.


Tegen eind augustus worden de agenda's geleverd en dan is het bandwerk om alles op tijd af te krijgen. Maar ik heb al wat voorbereidend werk gedaan, dus we hebben er alle vertrouwen in dat het tegen 1 september allemaal wel lukt :).

Met dat voorbereidend werk doel ik op de voorbladen en bladwijzers. Ik typte alles al uit, alles werd afgedrukt en gelamineerd indien nodig. Alles zit netjes opgeborgen in een map en ik heb die niet al te ver gelegd zodat ik binnen een kleine maand nog weet waar ik alles terugvind. Want ook dat kan hier soms wat problemen veroorzaken ;).

Van het voorblad is er zowel een versie voor de jongens als voor de meisjes. Die zien er als volgt uit...



Wil je deze voorbladen ook graag gebruiken? Integraal of als basis? Dat kan allemaal.

De bladwijzers zien er dan weer als volgt uit, ook weer met Geronimo bij de jongens, Thea bij de meisjes...




Eens de bladwijzers gelamineerd zijn, dan laat ik er een stukje plastic aan. Daar maak ik dan een gaatje in. Met een koord die ik rond de rug van de agenda bind en door het gaatje in het plastic steek, bevestig ik de bladwijzer in de schoolagenda. Eens de agenda's op school gearriveerd zijn en ik eraan bezig ben, dan post ik hier of daar wel nog eens een foto. Ik hou jullie alleszins op de hoogte.

Fijn weekend iedereen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...