zaterdag 26 augustus 2023

Lesfiche 't Is feest!

 Vorige vrijdag had ik het over hoe we de jarigen een onvergetelijke dag proberen te bezorgen, ook op school. We weten dat sommige kinderen thuis overladen worden, maar we merken ook steeds vaker dat bepaalde leerlingen die warmte binnen het gezin en rond hun verjaardag moeten missen. Daarom vind ik het belangrijk dat we daar in de klas zeker even bij stilstaan. Zelf vond ik het fantastisch om als kind jarig te zijn en dus weet ik hoe het is om je even speciaal te voelen. Dat wil ik de kinderen ook geven, als zij dat willen tenminste. Vandaar dat er heel wat mogelijkheden zijn, maar weinig verplichtingen. 

Wat we sowieso wel steevast doen voor de jarigen is dansen en zingen. Dan mag de jarige vooraan op een stoeltje gaan staan (als ze daar niet te angstig voor zijn) en dan danst de hele klas op het lied 't Is feest. Dat dansje leren we sowieso de eerste week van het schooljaar aan. Maar dat doen we niet zomaar. We koppelen er meteen een aantal ZILL-doelen aan. Is er iemand jarig op het einde van augustus of helemaal in het begin van september, dan plannen we deze activiteit al op 1 september. Zijn er geen jarigen in die periode, dan maken we er iets later werk van. Maar het staat vast dat we samen met de hele klas op zoek gaan naar bewegingen die passen op het liedje en dat oefenen we tot iedereen klaar is om het hele jaar door op elke verjaardag te shaken. Dit jaar zal dat dus maar liefst 33 keer zijn!



Wil je nog eens kunnen herlezen wat we nog zoal doen op een verjaardag, neem dan zeker hier nog eens een kijkje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...