donderdag 15 augustus 2024

Een extra boekje boordevol spelletjes

 Ik had het hier gisteren over mijn huiswerkmap en het unieke voorblad voor elk kind. Uiteraard heb je in je klas echte Picasso's die er een prachtig werkje willen van maken, maar er zijn ook anderen die na vijf minuten roepen: 'Ik ben klaar'. Dan is het uiteraard de bedoeling dat je nog ander materiaal klaar hebt liggen. Want anders loopt het de eerste dag gegarandeerd al mis. Kinderen die met hun vingers moeten zitten draaien, ik kan je verzekeren dat die soms wel wat kunnen storen of toch voor enige wanorde kunnen zorgen :).

Vandaar dat ik de afgelopen jaren ook meteen een extra bundel klaarlegde. Deze staat boordevol spelletjes en raadsels en kan eigenlijk op gelijk welk moment ingezet worden. De bundel ziet er als volgt uit...

Vroeger konden de leerlingen hier zelfstandig mee aan de slag, maar ik merk dat het steeds moeilijker wordt om te weten wat er moet gebeuren. Vandaar is het soms ook handig om de kinderen hiervoor samen te laten werken.

Interesse in deze bundel van 35 bladzijden? Stuur dan snel een mailtje naar gietjescorner@hotmail.com.

Ik maakte voor dit boekje ook een voorblad zodat het ook een onderdeel van de keuzemuur wordt.

Wil je nog veel meer over de keuzemuur te weten komen? Klik dan zeker eens op dat label in de rechterzijbalk van mijn blog.

Het bovenstaand pictogram kan je hieronder downloaden.

Pictogram spelletjesbundel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste delen Jip en Janneke

 Annie M.G. Schmidt is een fenomeen uit de Nederlandstalige literatuur en misschien is Jip en Janneke  een tikkeltje oubollig, ik vind het n...