woensdag 28 augustus 2024

Stoelzakken, in elke klas erg bruikbaar!

Doordat ik vanaf september geen vaste klas meer heb, zijn er ook een aantal materialen die ik niet meer meteen nodig zal hebben. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik ze graag nog eens aan jullie toon voor ze in een doos opgeborgen worden. Zo heb ik een aantal jaren heel erg veel gebruik gemaakt van mijn stoelzakken

Jaren geleden begon ik eraan, samen met mijn moetie. Wat zou ik toch zonder haar (en mijn paje) doen? We hadden nog hele lappen jeansstof liggen (geërfd van een grootoom) en die leken me uitermate geschikt voor het volgende idee.

In vele klassen in Vlaanderen staan er nog steeds ietwat ouderwetse banken. In andere scholen worden ze dan weer vervangen door exemplaren zonder opbergruimte. Dat maakt dat kinderen ofwel geen of misschien wel te weinig plaats hebben. Omdat elk kind een huiswerkmap (en een oefenschrift) krijgt, moet deze doorheen de dag ook ergens opgeborgen worden en daarom kwam ik tot het volgende...

Wil je meer weten over de huiswerkmap en het oefenschrift? Klik dan hier en hier.

Zelfs voor mensen die niet goed kunnen naaien, is dit zeker haalbaar. Je meet de breedte van je stoel en je bepaalt hoe diep je de zak wil maken. Van mij zit de map er helemaal in, uiteraard kun je ook opteren om de zakken een stuk minder diep te maken. 


Eens je de lengte en de breedte van de zak weet, voeg je een aantal centimeter aan de breedte toe (om de zak natuurlijk dicht te kunnen stikken) en de lengte doe je x 2,5. Op die manier heb je een zak met een flap (zoals een kussensloop). Het stukje dat je normaal als een omslag rond je kussen vouwt, doe je hier om de voorkant van je stoel (als je begrijpt wat ik bedoel). Ik heb dat even groot gemaakt als de helft van de tas omdat het er dan niet makkelijk terug afschuift. Natuurlijk kan het zijn dat die flap bij andere stoelen wat kleiner gemaakt moet worden.

Elke morgen steken de kinderen hun huiswerkmap in deze zak (nadat ze hun schoolagenda hebben ingevuld) en zoals je ziet zit er nog iets in. Dat is hun oefenschrift. Weet je niet wat ik daarmee bedoel? Herlees mijn blogpost van vorige week dan nog eens. Daar gaf ik meer uitleg over de huiswerkmap, agenda en het oefenschrift (...).

Uiteraard kun je de stoelzakken ook nog pimpen. Zo had ik ooit het idee om er overal een Stilton op te stikken, maar ik dacht dat dit dan misschien wat te druk zou zijn. Vandaar dat het nooit zover kwam.

Hopelijk ben je ook met dit idee iets, zo niet, dan hoor je morgen weer iets anders van me :).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sjabloon voor huiswerk schrijven rond hoofdletters

In de grote vakantie deelde ik een resem huiswerken rond de hoofdletters . Miste je die aflevering, dan kun je deze hier opnieuw bekijken. E...