vrijdag 23 augustus 2024

Vingertwister als opwarming voor de schrijfles

 Heel lang geleden werkte ik schrijflessen uit voor klassen van ongeveer 18 kinderen. Vandaar dat ik deze vakantie toch heel wat materiaal tegenkwam die de laatste jaren niet meer werd ingezet. Gewoon omdat er geen tijd voor was of omdat de werkvormen niet meer zo ideaal leken voor grote groepen. Eén van de dingen is Vingertwister. Elke schrijfles begon ik vroeger met een leuke instap. Dat was natuurlijk ook vereist vanuit de opleiding. Ik zie er nog altijd het voordeel van in want je kunt de kinderen prikkelen en ook hun voorkennis activeren. Misschien is het niet slecht om daar in de toekomst weer wat meer bij stil te staan. In het lerarenplatform ga ik daar wellicht net iets meer tijd voor hebben. Of ik ben nog steeds een tikkeltje naïef, dat kan ook ;).

Op Pinterest vond ik ooit eens het volgende spelbord..


Normaal gezien heb je dan ook nog een rad nodig, maar omdat ik vreesde dat de pijl (met een splitpen) niet vlot zou draaien, maakte ik gewoon kaartjes. Ik zorgde weer voor een voor- en achterkant. De kaartjes drukte ik twee keer af.




Wil je dit spel zelf ook maken? Gebruik dan de documenten hieronder.

Alles werd achteraf opgeborgen in een doos, as usual :)



Veel plezier ermee!


Bronnen:
* http://www.pinterest.com/pin/297378381617554562/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sjabloon voor huiswerk schrijven rond hoofdletters

In de grote vakantie deelde ik een resem huiswerken rond de hoofdletters . Miste je die aflevering, dan kun je deze hier opnieuw bekijken. E...