donderdag 8 augustus 2024

Huiswerken voor de hoofdletters in een gepersonaliseerd bestekmapje

 Een paar weken terug vertelde ik jullie hier al over mijn materiaal rond de hoofdletters. Wil je nog even terugkijken, klik dan zeker op de link want er valt van alles te ontdekken en gratis te downloaden.

Vandaag wil ik het over huiswerk hebben. Dit kwam hier op Gietjes Corner nog niet zo vaak ter sprake of het is echt al jaren geleden. Vandaar dat ik ook dit onderdeel graag weer wil oppikken. Ik weet dat het gegeven 'huiswerk' bij sommige leerkrachten ter discussie staat. Sommige scholen opteren om geen huiswerk meer te geven of doen het via de computer. Tot vorig jaar werkte ik echter nog altijd met een huiswerkblaadje per dag en dit op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Daarvoor gebruikte ik steevast twee bestekmapjes. Een oranje voor alle taal-, spelling- en schrijfhuiswerken en een blauw voor de rekenhuiswerken. Uiteraard kan je dit anders aanpakken en hoeven die kleuren helemaal niet overeenkomstig te zijn, maar ik zou je wel aanraden om met twee verschillende mapjes te werken. Ik leerde dit van mijn collega die vroeger het tweede gaf en die vanaf september weer de overstap van het eerste naar het tweede maakt (nu ik er niet meer zal zijn). Dit is handig omdat je dan iets meer tijd hebt om te verbeteren.

 De bestekmapjes zien er als volgt uit...


Ik voorzie elk mapje van een naamsticker.
Voor de meisjes eentje met Thea, voor de jongens een exemplaar met Geronimo.


Wil je deze graag downloaden, dan kan dat hier. Je hoeft enkel de namen te vervangen.
Naamkaartjes jongens
Naamkaartjes meisjes

Maar je bent natuurlijk niet veel met enkel naamkaartjes. Het is ook handig om een voorraad huiswerken aan te leggen. Dan is dat iets waar je doorheen het jaar niet te veel werk aan hebt. Het is al lang de bedoeling om een dag op voorhand alles klaar te leggen, maar daar hoef ik me voorlopig geen zorgen meer over te maken want in het lerarenplatform zal ik in de eerste weken wellicht geen huiswerk moeten voorzien. Of ik de exemplaren voor het tweede ooit nog nodig heb, weet ik ook niet. Maar misschien maak ik jullie er wel blij mee!

Voor elke hoofdletter herwerkte ik de blaadjes van de methode in een Geronimoversie.

Ze zien er allemaal als volgt uit...


Benieuwd naar alle andere bladen? Stuur dan zeker een mailtje naar gietjescorner@hotmail.com

Hou Gietjes Corner zeker in de gaten want er komen in de loop van de maand zeker nog een resem taal- en rekenhuiswerken voorbij.

Tot morgen!

2 opmerkingen:

  1. Hallo Gietje, ik ben wel geïnteresseerd in de blaadjes van de hoofdletters. Ik zou ze gebruiken in de werkjes-bakjes. Dank je. cecile.kusters@debolster.net

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig! Hier kan ik zeker iets mee, zou dit graag willen ontvangen op h.anjar@live.nl Bedankt alvast voor de moeite!

    BeantwoordenVerwijderen

Sjabloon voor huiswerk schrijven rond hoofdletters

In de grote vakantie deelde ik een resem huiswerken rond de hoofdletters . Miste je die aflevering, dan kun je deze hier opnieuw bekijken. E...