woensdag 21 augustus 2024

Een agenda mag er wel wat vrolijk uitzien

Ik vertelde je precies een week geleden over de huiswerkmap. Miste je die aflevering, dan kan je die hier opnieuw lezen: 'Huiswerkmap met persoonlijke touch'

Toen zei ik er ook bij dat de agenda in die huiswerkmap opgeborgen wordt. Bij ons op school waren er al een aantal leerkrachten die dit communicatiemiddel hadden afgevoerd en er waren ook twee klassen die met een eigen ontwikkeld exemplaar werkten, maar ik bleef de liggende agenda's van Van In bestellen. Je ziet een voorbeeld hieronder.

Elke zomer kaftte ik alle agenda's, een werkje waar ik dit jaar dus niet aan hoef te denken. Maar wil jij dat wel graag doen met die van jou, dan heb ik een handig stappenplan uitgeschreven. Dat vind je hier: Kaftstappenplan.


Maar daar stopte het niet bij :). Niet alleen voorzag ik de agenda's van een verpakking, ik plakte er ook telkens een voorblad op en ik voorzag iedereen van een persoonlijke bladwijzer.

Van het voorblad was er zowel een versie voor de jongens als voor de meisjes. Dat zag er dan als volgt uit...



Wil je deze voorbladen ook graag gebruiken? Integraal of als basis? Dat kan allemaal.

De bladwijzers zien er dan weer als volgt uit, ook weer met Geronimo bij de jongens, Thea bij de meisjes...




Eens de bladwijzers gelamineerd waren, dan liet ik er een stukje plastic aan. Daar maakte ik dan een gaatje in. Met een koord die ik rond de rug van de agenda bond en door het gaatje in het plastic stak, bevestigde ik de bladwijzer in de schoolagenda. Even gezocht naar een duidelijke foto, maar die is er jammer genoeg niet. 

Hopelijk ben ik je ook met dit materiaal van dienst!

Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste delen Jip en Janneke

 Annie M.G. Schmidt is een fenomeen uit de Nederlandstalige literatuur en misschien is Jip en Janneke  een tikkeltje oubollig, ik vind het n...